Plaan oli minna piknikule. Tahtsin korvi pista midagi maitsvat ja ikka enda tehtud. Midagi mis seisab toatemperatuuril ja ei ole vahet, kas on külm või soe toit.
Mulle endale maitsevad väga erinevad quiche´d, aga kunagi varem ei ole ma seda proovinud ise teha. Kuna minu ettekujutus oli, et võiks olla sellised ampsukad, siis otsustasingi teha mini-variandid.
Vaja läheb
põhi:
150 g võid
300g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl piima
sisu:
brokkoli
kirsstomatid
oliivid
feta juust
kaste:
5 muna
200g 5% kreekajogurtit
aroomisoola
vahemereürdisegi
Mina tegin nii:
Segasin jahu hulka küpsetuspulbrit ja näppisin toasooja või ja jahu omavahel taignaks ning lisasin piima. Sõtkusin taigna muffini vormi põhja nii et natuke servadest jääks ka ülespoole. Panin vormi ca 30 minutiks külmpakki. Siis eelküpsetasin põhjad ahjus u. 200 C juures, max10 min (kuni taigen muutub kudsemaks).
Väikesteks tükkideks hakitud oliivid, tomatid ja brokkoli pudistasin korvidesse ning lusikaga tõstsin feta juustu peale.
Vahustasin omavahel muna ja kreekajogurti, lisasin ürdisegu ja maitse järgi aroomisoola ning valasin seguga korvid täis.
Küpsetasin ahjus 200 C juures niikaua kui munasegu oli hüübinud, umbes 20 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar