See on mu kõige lemmik-lemmikum supp maailmas. Kuna olen hirmus suur Aasia fänn, siis see supp on teadupoolest just sealt pärit. Internetist võib muidugi selle supi retsepte leida tuhandeid. Mina olen truuks jäänud just sellele, mis on pärit ühest paksust aasiatoitude retseptiraamatust.
Supi keetmine võtab hirmus palju aega, aga võin lubada et maitse on autentne. Nüüd panen selle retsepti lõpuks ka siia kirja, sest seda raamatut mul enam ei ole, olen korduvalt sealt selle retsepti saanud ja siis jälle ära kaotanud kuhugi.
Vaja läheb:
1 sibulat
1,5 kg veise kooti
2,5 cm ingverit
1 tähtaniisi
1 loorberilehte
2 nelgi tera
1/2 tl fenkoli seemned ehk apteegi till
1 kaneelirull
3 l vett
kalakaste
1 laimi mahl
450 g riisi lintnuudlid
sool/pipar
Garneeringuks:
roheline sibul
värske koriander
idud
tšillipipar
laim
Mina tegin nii:
Lõikasin sibula pooleks ja grillisin suurel kuumusel (lõike pind üleval pool) niikaua kui see pool on klaasjas, kergelt kuldpruun.
Lõikasin liha suuremateks tükkideks ja panin koos kontidega suurde potti. Lisasin sibula ja kõik maitseained, pluss vesi.
Lasin potitäie keema ning kuumutasin puljongit tasasel tulel 3 h. Aeg-ajalt riisusin vahtu ja rasva. Siis tõstsin liha välja, eemaldasin kondid ja lõikasin liha väikesteks tükkideks. Kurnasin puljongi. Tõstsin liha tagasi potti ja lasin veel korraks keema. Maitsestasin kalakastme ja laimi mahlaga.
Ostsin spetsiaalselt endale 7l poti, sest kui seda suppi väiksemas keeta, siis 3 h möödudes jääb sinna järgi üks pisike kausi täis :)
Ostsin spetsiaalselt endale 7l poti, sest kui seda suppi väiksemas keeta, siis 3 h möödudes jääb sinna järgi üks pisike kausi täis :)
Garneeringu hakkisin väikesteks tükkideks ja tõstsin kõik eraldi kaussidesse, et igaüks saaks tõsta endale asju nii nagu endale meeldib.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar