teisipäev, 8. oktoober 2019

Seemnekrõpsud










Mine pekki kui head seemnekrõpsud ma tegin!!! Kunagi mingis pubis või söögikohas sõin taolisi ja siis juba mõtlesin et kui vaid teaks, kuidas neid tehakse...Kahjuks ise retsepti välja ei mõelnud, vaid leidsin selle suvel ühest ajakirjast. Ei mäletagi millisest, aga kui seda retsepti nägin, tuli kohe isu järele proovida.
Ja nüüdseks olen neid juba mitu korda valmistanud ja lausa topeltkoguses. Aega võtab, aga ettevalmistamine on väga lihtne. Mis veel hea - täiesti vegan ja gluteenivaba!

Vaja läheb:
200 ml maisijahu
75 ml päevalilleseemneid
50 ml linaseemneid
50 ml seesamiseemneid
50 ml kõrvitaseemneid
50 ml rapsõli
250 ml keedetud kuuma vett
soola









Mina tegin nii:
Segasin kõik kuivained omavahel kokku, lisasin õli ja kuuma vee.








Panin ahjuplaadile küpsetuspaberi ja tõstsin umbes 3 spl (kuhjaga) tainast plaadile, panin peale teise küpsetuspaberi ja silusin taigna laiali õhukeseks kihiks. Küpsetamise ajaks jääb teine küpsetuspaber peale. Paberi äärtesse panin raskused. Võib panna näites kahvlid/noad, aga kuna minu kahvli otsad ilmselt sulaksid ülesse, siis mina panin väiksemad purgid. See on vajalik, kuna siis jääb tainas küpsedes õhuke sirge plaat, vastasel juhul hakkab see nii öelda lainetama. 







Hoidsin ahjus 150℃ juures, ca 1 h (max 1 h 20 min) kuni plaat oli kenasti kuldpruun.
Küpsetatud plaat on mõnusalt kõva ja krõbe. Seemned on röstitud maitsega.
Sellest kogusest tuleb umbes 3 plaaditäit.








Välja võttes murdsin sobivad suupärased tükid.








Sobib niisama krõbistada nälja peletamiseks, kui ka serveerida näiteks  hummuse või mõne muu määrdega.



















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar