esmaspäev, 29. juuli 2019

Juustune porgandipirukas








See postitus on tõesti puht mu enda jaoks. Mitu korda on juhtunud nii, et küpsetan või valmistan midagi hirmus maitsvat, aga pärast enam ei mäleta, kust ma retsepti võtsin.
Nüüd panengi selle siia kirja, et järgmine kord võtta oleks.



Vaja läheb
põhi:
2,5 dl jahu
1 dl riivjuustu
100 g võid
2 sl külma vett
0,5 tl soola



täidis:
2 sibulat
4 porgandit
2 sl õli
2 küüslaugu küünt
0,5 tl soola
1 tl muskaatpähklit
1 tl sidurinimahla
3 muna
2dl piima
1 tl tüümiani
1 dl riivjuustu
seesami seemneid

Mina tegin nii:
Segasin omavahel jahu, soola, juustu ja näppisin sisse külma või. Lisasin vett ja sõtkusin ühtlaseks taignaks. Vooderdasin 27 cm läbimõõduga vormi põhja taignaga ja panin umbes 10 minutiks külmkappi. Eelküpsetasin põhja 200 kraadises ahjus u 10 minutit.
Hakkisin sibula, riivisin jämeda riiviga porgandi ning pruunistasin sibula ja porgandi õlis madalal kuumusel. Lisasin hakitud küüslaugu ning maitsestasin soola ja muskaatpähkliga. Lisasin juurde sidrunimahla ja tunde järgi seesamiseemneid. Seejärel vahustasin munad ja piima, lisasin pipra ja tüümiani. Siis tõstsin porganditäidise eelküpsetatud põhjale. Riputasin üle riivjuustuga ja valasin peale munasegu. Küpsetasin ahjus umbes 30 minutit ehk kuni pirukas oli küps.


Serveerisin seda veel koos kodujuustuga ja kõht saigi mõnusalt täis.












Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar