Õlleküpsised on pärit minu lapsepõlvemälestustest. Ema küpsetas neid tihti erilisteks puhkudeks poole ööni. Nüüd taasaavastasin need magusad küpsised enda jaoks ja valmistasin oma uutele kolleegidele esimeseks tööpäevaks uues kohas.
minu ema aegumatu retsept:
2 klaasi õlut
400 g margariini
4 klaasi nisujahu
peale raputamiseks suhkrut
Kuna kogu maailm on valge jahu vastu, siis ma kohandasin veidi retsepti ja ütleks et uue järgi ei ole küpsised teps mitte halvemad. Esimesel tööpäeval sain kohe kiita :)
Minu retsept:
2 klaasi õlut (tavaline laager)
400 g margariini
2 klaasi nisujahu
2 klaasi tatrajahu
peale raputamiseks kaneeli ja rafineerimata roosuhkrut
Edasi tegin nii:
Sulatasin margariini ja segasin kokku jahu ja õllega. Taigen peaks olema üsna kuiv, et see taignarulli külge kinni ei jääks ja saaks mõnusasti rullida. Niiet vajadusel võib jahu ikka juurde lisada. Jagasin taigna pätsikesteks ja rullisin otse ahjuplaadile (alla panin küpsetuspaberi, et küpsised panni küljest paremini lahti tuleks). Raputasin peale tunde järgi kaneeli ja suhkrut. Seejärel lõikasin noaga taigna kohe ruudukesteks. Küpsised läksid ahju 200 C juures ja ca 15 -20 minutiks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar