pühapäev, 3. mai 2020

Kuklikud














Siin suure karantiini ajal on populaarsust kogunud ise leiva ja sai küpsetamine. Päris leiva jaoks on vaja juuretist ja tegelikult plaanisin ma märtsis minna leiva küpsetamise koolitusele, aga koroona tuli vahele. Tahaks ju ise ka osata teha sama head leiba kui Muhu pagarid :)

Aga siis ma avastasin enda riiulist ühe raamatu. Kinkisin selle kunagi oma vanaemale sünnipäevaks, aga pärast tema lahkumist jõudis see raamat ringiga minuni tagasi. Hakkasin seda siis lehitsema ja avastasin mitugi retsepti, mille puhul juuretist vaja ei ole.
Jõudsin nende kukliteni. Eriti mõnusad on need muidugi otse ajust, soojad, pehmed...määrid ainult võid peale ja muud vaja ei olegi!!!
Järgmisel päeval maitsevad need üsna chiabatta sarnaselt, aga ei ole küll nii õhulised....
Natuke muidugi modifitseerisin retsepti oma seemnetega.


Vaja läheb:
250g kvaliteetset nisujahu (E550)
250g speltajahu
1 pakk kuivpärmi (11g)
4 tl soola
1 tl suhkurt
375 dl käesooja vett

Lisaks: valikuline, kuid tungivalt soovitatav ;)

seemnesegu (päevalille+kõrvitsaseemneid)
peale puistamiseks linaseemneid, seesamineseemneid, mooniseemneid


Mina tegin nii:
Lahustasin pärmi suhkru ja vähese veega ning jätsin seisma 10 minutiks. Segasin kõik koostisained koos seemneseguga omavahel ning sõtkusin köögikombainiga ca 12 min. Käsitsi läheb ilmselt kauem aega. Veeretasin käte vahel peopesasuurused pallikesed, asetasin ahjuplaadile ja puistasin üle lina-, seesami- ja mooniseemnetega. Asetasin pannile peale rätiku ja jätsin seisma kaheks tunniks. Esimesel korral kui neid tegin, oli pann otse päikese käes ja kuklid paisusid eriti suureks ja tahtsin lausa panni pealt üle kerkida. Seega kõik oleneb kui soe koht on.
Eelkuumutasin ahju 230 kraadini ja panin ahju põhja kausiga vett (et tekiks niiskus). Küpsetasin kukleid ca 12 min (kuni on pealt kuldsed).


Hommikul on väga mõnus vahelduseks just selliseid kukleid erinevate täidistega süüa.


























Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar